Titel: Dydens år
Forfatter: Kim Liggette
Gnre: Ungdomsbog, Fantasy
Kan være et nærbillede af 1 person og indendørsVores søde, unge pige, Fie, har læst og anmelder her ungdomsbogen “Dydens år”.
???No_Image???
Dydens år handler om en pige, der hedder Tierney. Hun har altid været lidt af en drenge-pige, men det går ikke i det samfund som hun er i, for der handler det kun om at blive gift og starte sin egen familie.
I Garner sogn, hvor Tierney bor, der mener man, at de unge piger har magt over mændende, da de besidder magi, når de er på kanten til at blive kvinder. Når pigerne bliver 16 år bliver de forvist ud i den vilde natur for at få deres magiske kræfter under kontrol, for det er først der at de må komme tilbage til Garner Sogn.
I den vilde natur venter jægerne og er klar på at tage pigerne med sig og dræbe dem. Pigerne ender i en lejr, hvor de prøver at stå sammen, men det bliver sværere jo længere tid der går, for de har alle et forskelligt syn på livet og på måden at håndtere situationen, som de står i. De begynder at gå imod hinanden og Tierney ender med at blive sendt ud af lejren og er nu ude, hvor jægerne står klar.
Alt handler nu kun om overlevelse.
Min bedømmelse:
Bogens indre og ydre layout er rigtig pænt og det er med til at gøre bogen mere interessant. Der sker også altid noget i bogen, så det er også svært at få lagt den fra sig og man ender med lige at få læst et kapitel eller to mere end forventet.
Jeg tænker målgruppen er omkring 14 år, da der er enkelte barske steder i bogen. Jeg tænker dog også at det er en bog som mange kan læse, da den er så fuld af spænding.
Titel: Fuglene synger baglæns
Forfatter: Karin Slot Christiansen
Udgivelsesdato: 25. maj 2021

???No_Image???Jeg er netop blevet færdig med den mest fantastiske og bedste danske bog jeg har læst i lang tid; “Fuglene synger baglæns” en romandebut af Karin Slot Christiansen forfatter📚

Sjældent har jeg læst så velkomponeret en bog med et temmeligt alvorligt tema som vi nok alle kan sætte os ind i; det daglige hamsterhjul, hvor man synes at græsset er grønnere hos naboen. Men på trods af det alvorlige emne formår Karin at holde fast i den jyske, underspillede og helt fantastiske humor.
Den måde, hvor hun ganske langsomt, men sikkert, får de forskellige karakterers historier til at nå hinanden og flette sig ind i hinanden, er helt suveræn.
Jeg skiftevist grinte og græd og måtte af og til læse passager op for min bedre halvdel, for at han kunne forstå hvad jeg grinte af. Og blot for at fjerne evt. misforståelser, så er dette ikke en bog kun for kvinder. Der er lige så meget humor og bid i den for mænd!😎

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os